FPS

FPS fiber detectiesysteem

FPS “Fiber” Perimeter System is een detectiesysteem dat gebruik maakt van glasvezeltechniek voor het beveiligen van alle gaas- en spijlenhekwerken, muren, plafonds en andere vaste structuren zoals bijvoorbeeld pijpleidingen. Alle fysieke aanvallen uitgevoerd op de vaste structuur waarop FPS is aangebracht zal een verandering in het optische signaal tussen zender en ontvangstmodule teweegbrengen waarna een digitale signaal processor mede aan de hand van “ingeleerde” aanvalstechnieken en “Fuzzy Logic” criteria een alarm zal genereren. Voordelen van de Glasvezel techniek liggen in de nauwkeurigheid van de detectie ( tot op enkele tientallen meters nauwkeurig) en de mogelijkheid zeer lange afstanden (tot 2 Km.) te kunnen bewaken zonder dat hiervoor lokaal extra voedings maatregelen noodzakelijk zijn. Daarnaast is de glasvezel volledig immuun voor “directe en indirecte inductie- (Bijv. bliksem) en andere atmosferische storingen. Ook is FPS zeer goed inzetbaar in situaties met grote temperatuurschommelingen of corrosieve omgevingen.

FPS (Fiber Perimeter System, Sun-Snake-Miles)

Werkingsprincipe: Analyse van geluid- en drukgolven gemeten door glasvezelkabel en veroorzaakt door “aanvallen” zoals slijpen, boren, hakken, knippen en klimmen uitgevoerd op vaste structuren zoals hekwerken, muren, wanden, daken, kabelgoten en pijpleidingen.
Toepasbaar: Op alle soorten hekwerk, muren, wanden, plafonds, kabelgoten, pijpleidingen enz.
Maximale lengte: Per analyser type SUN 0.8 km, type SNAKE 2 km en type MILES 50 km.
Alarmzone: Type MILES is op te delen in maximaal 100 zones.
Weersinvloeden: Vrijwel nihil.
Kleine dieren: Geen probleem.
Voordelen: Passief systeem speciaal voor langere afstanden. Ongevoelig voor elektromagnetische velden en creëert geen antennewerking.
Nadelen: Raakt men het beveiligde object niet aan is er ook geen detectie.
Toepassing: Projecten met een middelmatig tot hoog risicoprofiel.