LPS-G

Optische sensorkabel

Het LPS-G is een gronddetectiesysteem dat uitermate geschikt is voor toepassing onder grindoppervlakten, terrassen en overige tegel- en houten vloeren. Een speciale optische sensorkabel wordt aangebracht onder de te beveiligen oppervlakte. Betreding hiervan leidt tot verbuiging van de sensorkabel waardoor het “Licht” dat door deze kabel geleid wordt verandert. Een speciale sensormodule zal deze verandering van het licht analyseren en indien nodig een alarm genereren. Het LPS systeem heeft geen problemen met weersinvloeden, extreme temperatuurstijgingen, elektromagnetische storingen en inductieve ladingen veroorzaakt door bijvoorbeeld blikseminslagen.

LPS-G (Light Perimeter System)

Werkingsprincipe: Een lichtspectrum wordt door een sensorkabel geleid en verandert van samenstelling bij elke verbuiging in de sensorkabel. Een intelligente detectiemodule zet dit om in een alarm.
Toepasbaar: Onder de grond bijvoorbeeld paden, opritten, gevelopeningen, bedekt met zand, grind, split, klinkers, tegels etc. (onzichtbaar en onvindbaar).
Maximale opp: 20 m² per detectiemodule.
Minimale opp: 1 m².
Weersinvloed: Nihil.
Kleine dieren: Geen probleem.
Voordelen: Onzichtbaar/onvindbaar te verwerken en in elke vorm of afmeting samen te stellen. Niet gevoelig voor trillingen of elektromagnetische invloeden van buitenaf. Plug & Play dankzij automatische kalibratie van detectiemodule.
Nadelen: Werkt niet onder in cement gelegde tegels of stenen.
Toepassing: Projekten met een middelmatig tot hoog risicoprofiel.