MURENA

Dopplerradar

De Murena is een “doppler” Radar waarbij de zender en de ontvanger in 1 behuizing is ondergebracht. Een zogenaamde Transciever. De digitale signaalprocessor ontvangt belangrijke informatie omtrent, richting, afstand, volume en positie van de indringer en is daarmee uitermate geschikt om klantspecifieke doelalarmen te bepalen. Daarnaast is de radar ongevoelig voor weersinvloeden zoals regen, hagel, sneeuw en mist. De Murena komt het best tot zijn recht als gevelopening detector bij terrassen, balkons, platte daken en portalen. Doordat radar in staat is afstand te meten is de detector zeer fijn af te regelen en zal bijvoorbeeld niet voorbij een door de installateur bepaald punt detecteren. Denk hierbij aan een plat dak dat 6m diep zal zijn terwijl het bereik van de detector bijvoorbeeld 12m is. De detector zal dan niet voorbij de dakrand detecteren.
Een speciale uitvoering is de Murena curtain die door zijn andere openingshoek in staat is als een “gordijnmelder” te functioneren en in staat is een gevel tot 12m breedte volledig te beveiligen.

MURENA (Digitale “fuzzy logic” dopplerradar – reflectietechnologie)

Werkingsprincipe: Volumeverandering in het opgebouwde reflectieveld.
Toepasbaar: Kleinere oppervlakte of ter opvulling van gaten in het microgolfveld.
Maximale bereik: 12 of 24 meter met een detectiebreedte van 15 meter.
Minimale bereik: 2 meter met een detectiebreedte van 4 meter.
Alarmzone: 1 zone per radar instelbaar vanaf x meter tot y meter.
Weersinvloeden: Vrijwel nihil.
Kleine dieren: Geen probleem.
Voordelen: Kosteneffectief, preventieve werking, een hoge detectiewaarschijnlijkheid. Leverbaar in 12 meter 90° en 24 meter 45°. “Fuzzy Logic” technologie.
Nadelen: Werkt optimaal in een schoon veld, zonder grote planten of struiken.
Toepassing: Projecten met een middelmatig tot hoog risicoprofiel.