LPS-E

Dak, terras en grinddetectie systeem

LPS is een dak, terras en grinddetectie systeem gebaseerd op een kunststofvezel waardoor een lichtsignaal wordt verzonden en ontvangen. Betredingen van de oppervlakte waaronder de kunststofvezel is aangebracht zullen verbuigingen in de vezel doen ontstaan waardoor het lichtsignaal veranderd. Een afwijking tussen het uitgezonden en ontvangen lichtsignaal zal een alarm genereren. De kunststofvezel met evt. toebehoren zoals rubbermatten, roosters en speciale “passive step sensoren” zijn eenvoudig te verwerken en te monteren waardoor een zeer economisch perimeter beveiligingssysteem is te realiseren. LPS is met name geschikt voor daken met een maximale hellingsgraad van 15 graden en onder grindpaden of terrassen en vlonders. LPS is ongevoelig voor (elektrische) omgevingssignalen en weersinvloeden. Dit Light Perimeter System is de perfecte gevelopeningen detector.

Voor meer informatie stuurt u een mailtje naar info@terreinbeveiliging.com

LPS-E (Light Perimeter System)

Werkingsprincipe: Een lichtspectrum wordt door een sensorkabel geleid en verandert van samenstelling bij elke verbuiging in de sensorkabel. Een intelligente detectiemodule zet dit om in een alarm.
Toepasbaar: Op daken, dakterras, goten en balkon, zichtbaar of onzichtbaar in kant en klare EPDM matten met of zonder bedekking van grind, hout, tegels, zink etc (denk aan beveiliging lichtkoepels bv.).
Maximale bereik: 20 m² per detectiemodule.
Minimale bereik: 1 m² (EPDM matten zijn uit voorraad leverbaar in lengtes van 100, 300 en 500 x 140 cm en kunnen daarnaast op elke gewenste maat worden besteld).
Weersinvloed: Nihil.
Kleine dieren: Geen probleem.
Voordelen: Onzichtbaar en onvindbaar te verwerken, weersonafhankelijk, zeer korte installatietijd dankzij de prefab EPDM matten. Niet gevoelig voor trillingen of elektromagnetische invloeden van buitenaf. Plug & Play dankzij automatische kalibratie van detectiemodule.
Nadelen: Werkt niet onder in cement gelegde tegels of stenen.
Toepassing: Projekten met een middelmatig tot hoog risicoprofiel.