CPS-PLUS

CPS-plus microfoon kabelsysteem

Het CPSplus systeem is een passief detectiesysteem dat geschikt is voor de beveiliging van diverse soorten hekwerken, zoals gaas- en spijlenhekwerken. Ook muren, wanden en daken kunnen met dit systeem goed bewaakt worden. Doordat het systeem aan de bestaande perimeterafbakening wordt aangebracht is er sprake van de snelste detectie en daarmee de langste reactietijd. Ook gaat er geen kostbare ruimte verloren. Het systeem is gebaseerd op het feit dat de mechanische storingen en trillingen die ontstaan door aanvallen op het te bewaken oppervlak door de speciale sensorkabel met microfonische eigenschapen worden opgenomen en vergeleken met vooraf ingeleerde aanvalsmodellen. Het resultaat is een verbluffend stabiele en betrouwbare detectie.

CPS-PLUS (Cable Perimeter System)

Werkingsprincipe: Analyse van geluids- en drukgolven m.b.v. microfoonkabel veroorzaakt door “aanvallen” zoals slijpen, boren, hakken, knippen en klimmen uitgevoerd op vaste structuren zoals hekwerken, muren, wanden, daken en kabelgoten.
Toepasbaar: Alle gaas-, draadmat- en spijl- hekwerken, beton en stenen muren, constructiewanden, daken en kabelgoten.
Maximale lengte: Tot 38,4 km in multiplex en 2 x 300 meter in standalone versie.
Minimale lengte: 30 meter.
Alarmzone: Per 300 meter microfoonkabel (is 150 meter hekwerk van 2.40 meter hoogte).
Weersinvloed: Combinatie van storm en “slappe” (gaas) hekwerken kan een probleem zijn.
Kleine dieren: Geen probleem.
Voordelen: Detectie in de buitenste schil zorgt voor optimale reactietijd. Eenvoudige montage aan reeds bestaand hekwerk, muur, dak of wand. Digitale signaalanalyse met programmeerbare patroonherkenning bewerkstelligt optimale betrouwbaarheid en onderscheidt hierdoor meerdere aanvalstechnieken.
Nadelen: Detecteert het aanvallen van het dak, niet het belopen van het dak.
Toepassing: Projecten met een middelmatig risicoprofiel.